Proje tanıtım toplantısında çocuklar ve gençler için hayata geçirecekleri çalışmalara dair yaptığı konuşmasında Çınar Çocuk Evlerinin sayısını arttıracaklarını söyledi
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet görevde bulunduğu 5 yılı ve gelecek 5 yılda hayata geçireceği projeleri tanıttı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Hürriyet ‘Çocuklar ve gençlerin belediyesiyiz’ diyerek çocuklar ve gençler için hayata geçirecekleri çalışmalara değindi.
Macera ve Oyun Parkı
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet konuşmasında, “Kente bir macera ve oyun parkı kazandırma projemiz var. Şirintepe Ekopark’ın içerisinde hem bir kreş çalışmamız olacak hem de bir macera ve oyun parkı olacak. Çocukların doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri güzel bir alan inşa etmeyi planlıyoruz. Projemizin tüm teknik detayları hazır.
“7’inci Çınar Çocuk Evini İnşa Edeceğiz”
Mahallelerimize Çınar Çocuk Evleri inşa etmek istiyoruz. 4’üncü Çınar Çocuk Evimiz bitmek üzere. Şimdi Yenimahalle’de 5’incisini yapacağız. Şirintepe’de Ekopark’ın içine 6’ıncısını yapacağız. Yenişehir Mahallesine de 7’incisini yapacağız. İmkanımız oldukça bu Çınar Çocuk Evlerinin sayısını bol bol arttıracağız.
Yeni Aquapark Projesi
Bıçkıdere Göletinde yaptığımız yeni nesil yaşam alanının üzerindeki alanımıza çok güzel bir Aquapark projesi çalıştık. Bu proje şu anda mecliste ve 2-3 aydır bekliyor. Çocuklar bunu bizden çok talep ediyorlar bu kentte bir ihtiyaç. Tepeköy’deki aquarparkı işletmeciden geri aldık. Artık biz işletiyoruz orayı ama yetmiyor. Şimdi yap işlet devret modeliyle yeni bir aquapark projesini şehrimize kazandırmak istiyoruz” dedi.