İZMİT BELEDİYESİNİN ÖDÜLLÜ ŞİİR OKUMA YARIŞMASI SONUÇLANDI

22 Nisan 2022
Metni Sesli Dinle

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen 23 Nisan temalı online şiir okuma yarışmasında dereceye girenler belli oldu

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, çocuklar için ödüllü şiir okuma yarışması düzenledi. 22 Mart Dünya Çocuk Şiirleri Günü’nde başvuruların başladığı ödüllü şiir okuma yarışmasına toplamda 54 okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencisi katıldı. 23 Nisan temalı şiir yarışmasında şiirler seçici kurul tarafından değerlendirilerek dereceye giren öğrenciler belirlendi.

Seçici Kurul Tarafından Değerlendirildi

Şiir yarışmasının değerlendirme kurulunda Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi İnanç Doğruoğlu, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Ayşegül Yıldız Ulaş, Aydili Sanat Derneği üyesi Dilek Ayrıbaş, Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Dilek Dila Mert ve Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Taylan Katak yer aldı.

Ödüller 23 Nisan’da Verilecek

23 Nisan temalı ödüllü şiir okuma yarışmasında okul öncesi grubunda 1. Cansu Uzun, 2. Masal Mira Koç, 3. Umut Efe Çiçek oldu. İlkokul grubunda 1. Yusuf Ömer Gezici, 2. Aylis Aydınoğlu, 3. Melis Balcı oldu. Ortaokul grubunda ise 1. Kardelen Atar, 2. Gamze Çiçek, 3. Mehmet Ege Balcı oldu. Ödül töreni 23 Nisan Cumartesi günü İzmit Kent Meydanı’nda düzenlenecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek.