İzmit Belediyesinin bugün gerçekleştirilen Temmuz ayı meclis toplantısında, Tügva ve Ensar Vakfına yıllarca ayni ve nakdi destek veren AKP ve MHP’li meclis üyeleri, İzmit’in tarih ve turizmine ivme kazandıracak Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ile yapılmak istenen iş birliği protokolüne karşı çıktı
İzmit Belediyesinde bugün gerçekleşen meclis toplantısına, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin vakıflar üzerinden yaptığı ayrımcılık damga vurdu. Faaliyetleri ülke genelinde zaman zaman tartışma konusu olan Tügva ve Ensar Vakfı gibi kurumlara 10 yıllık, 25 yıllık yer tahsisi yapan, her türlü destek veren AKP ve MHP’nin meclis üyeleri, İzmit’in tarih ve turizmine büyük katkı verecek Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ile İzmit Belediyesinin işbirliği protokolüne karşı çıktı. Bu tavır mecliste büyük tepkiyle karşılandı.
Vakıfları Bile Ayırıyorlar
Protokolün yapabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin maddeye muhalefet şerhi koyulmasına tepki gösteren İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, Türkiye’nin birçok yerinde dönem dönem gündem olan Tügva ve Ensar vakıflarını hatırlatarak, bazı vakıflarla 10 bazılarıyla ise 25 yıla yakın protokol imzalandığını ifade etti. Yalçın, İzmit meclisinde AKP döneminde alınan kararları hatırlatarak, “Aynı mecliste aynı konular üzerinden kendine yakın vakfa göre AKP ve MHP’liler farklı kararlara imza atıyor” diyerek, vakıf ayrımcılığını gündeme getirdi.
Ensar’a ve Tügva’ya 25 Yıl Kiralamışlar
“Bu mecliste TÜGVA’ya ve Ensar Vakfı’na 10 yıllık, 25 yıllık protokol yapılmış” diyen Yalçın, “Buralara ayni ve nakdi olmak üzere yardım da yapılıyor. Geçmiş dönemde böyle bir karar alınmasına rağmen aynı arkadaşlarımızın bugün burada bu mecliste neden aksi yönde karar verdiklerini anlayabilmiş değiliz. Bunula ilgili belki bir açıklama yapmak isterler. Çünkü geçmiş dönemde bazı vakıflara uzun süreli protokol yapma yetkisi verilmiş ve yardım da yapılmış” ifadelerini kullandı.