HİZMET BİNALARINDA YÜZDE 40 ENERJİ TASARRUFU
İzmit Belediyesi sahip olduğu kamu kaynaklarını daha etkin kullanabilmek amacıyla uyguladığı tasarruf tedbirleri kapsamında hizmet binalarındaki holler ve birim ofislerinin aydınlatma armatürlerini yenileyerek enerji ve bakım giderlerinden yüzde 40 oranında tasarruf sağladı.
Belediye ışıklandırmasında kullanılan 600 adet beyaz ışık floresan lambalar, gün ışığı veren LED ışıklandırma armatürleriyle değiştirilerek hem enerji tasarrufu hem de hizmet için gelen vatandaşlara ve personele daha konforlu bir ortam sağlandı.
KİRALANAN YAZICILAR YERİNE SATIN ALMA YOLUNA GİDİLEREK YAPILAN TASARRUF
Üretim ve tasarrufu öncelik olarak belirleyen İzmit Belediyesi, daha önceki dönemlerde kiralanan printerlar yerine bünyesine kazandırdığı 55 adet A3 ve A4 yeni nesil printerlar ile maliyet ve kağıttan tasarruf etmeye başladı. Bir bölümü Devlet Malzeme Ofisi’nden satın alınan 55 adet yeni nesil çok fonksiyonlu A3 ve A4 printerlar, İzmit Belediyesi envanterine katıldı.
Satın alınan 15 adet A3 ve 40 adet A4 olmak üzere 55 adet yeni yazıcı hem renkli hem de siyah beyaz çıktı alıyor. Yeni yazıcıların çok fonksiyonlu olması sebebiyle A3 yazıcıların sayısını da düşüren İzmit Belediyesi, her anlamda tasarruf elde ediyor.