K A R A R
===========
– II Sayılı Boş Kadro değişikliği teklifi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim müdürlüğünün 15.09.2014 tarihli yazısı okunarak yapılan müzakeresi neticesinde:
Dr. Nevzat DOĞAN Birol SAĞLAM Hüseyin POLATTİMUR
3.Sanayi bölgelerinde : 30mt´den az olamaz” hükmü çerçevesinde sanayi alanlarındaki minimum cephe şartını sağlamadığı bu nedenle de parselin güneydoğusunda 20mt´lik imar yolu kenarında min.30mt cephe şartını sağlamak üzere otopark alanı planlandığı belirlenmiştir.
Bu doğrultuda; İzmit-M.Alipaşa Mahallesi (tapuda Durhasan), G23b.25c.3a uygulama imar planı paftası, “Sanayi Alanı” kullanımına sahip imar kanununun 18.maddesine göre oluşmuş 765 ada 235 nolu imar parselin 20 mt genişliğindeki imar yolundan cephe alabilmesi için güneydoğusunda “Otopark Alanı” planlanması şeklinde hazırlanan alan kaybı ve donatı eksilmesine yol açmayan, aksine donatı artışı öngören 1/1000 ölçekli Uygulama İmar değişikliği yapılmasının 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili yönetmelikleri çerçevesinde teklif edildiği şekilde planlanması uygun görülmekle kabulüne oybirliği ile karar verildi.
Dr. Nevzat DOĞAN Birol SAĞLAM Hüseyin POLATTİMUR
Dr. Nevzat DOĞAN Birol SAĞLAM Hüseyin POLATTİMUR
Dr. Nevzat DOĞAN Birol SAĞLAM Hüseyin POLATTİMUR
Dr. Nevzat DOĞAN Birol SAĞLAM Hüseyin POLATTİMUR
K A R A R
===========
KARAR 78
İzmit Belediyesi Kültür Müdürü Muhammet Öztürk ile
? Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışma Bölüm Başkanı Taylan Arman Tura ile
? İzmit İlçe Gençlik Spor Müdürü Ziyaülhak Sarıgül ile
? Kendilerine bu çalışmamızda bize vermiş olduğu katkılardan dolayı sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz.
İZMİT İLÇEDE YAŞAYAN GENÇLERİN NÜFUS DAĞILIMI İzmit İlçede yaşayan 2013 yılı 10-29 yaş grubu içinde 106.240 kişi vardır. Bunun 52.966´sı erkek, 53.274´i kız nüfus oluşturmaktadır. Yaş aralıklarına göre nüfus dağılımı da aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
TOPLAM |
KIZ |
23.986 |
11.784 |
25.812 |
12.879 |
28.114 |
14.576 |
28.328 |
14.035 |
İZMİT BELEDİYESİ BÜNYESİNDE KURULU GENÇ-İZ BİRİMİ FAALİYETLERİLise ve Üniversite Gençlik Bilgilendirme: Seminerler ve Danışmanlık hizmeti şeklinde hizmet verilmektedir.
? Geleceğe ziyaret projesi : Bu kapsamda 11 ve 12. Sınıfta okuyan öğrencileri üniversitelerde okumak istedikleri bölümle ilgili bilgilendirme ve mesleki ziyaretler yapılmaktadır.
? Danışmanlık ve rehberlik desteği vermektedir.
? 450 dönümlük alana kurulu kablolu ve motorlu su kayağı yapılabilen Gölkaypark su sporları tesisleri mevcuttur. Yine aynı tesis için 1.5 km uzunluğun da bisiklet ve yürüyüş yolu mevcuttur. Amatör balıkçılar için balık tutma platformu bulunmaktadır.
? Bisiklet eğitim merkezi kurularak, bisiklet kullanımı ve trafik eğitimi verilerek bisiklet kullanımına teşvik artırılmaya çalışılmaktadır.
? Sarısu Kampında 12-18 yaş grubu gençlere yaz aylarında aynı anda 72 kişi kullanım kapasiteli olarak hizmet verilmektedir. Kamp içerisinde ayrıca masa tenisi, satranç, deniz bisikleti gibi çeşitli aktiviteler de mevcuttur.
? Kentim İzmit sloganı ile İzmit´in tarihi, kültürel, ve turistik yerleri gezmek ve tanıtmak için geziler düzenlenmektedir.
İZMİT İLÇE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA ALANLARI VE YAPILAN TESPİTLERİzmit de 40.000 adet lisanlı sporcu bulunmaktadır. Bunlardan 6000´i aktiftir.
? 4 adet kapalı spor salonu mevcuttur.
? Çeşitli branşlarda 26 Antrenör bulunmaktadır.
İZMİT GENÇLİK MERKEZİ FAALİYET ALANLARI Öncelikle Türkiyenin en büyük gençlik merkezi olma özelliğini taşıyan Hasan Gemici Spor
İzmit Gençlik Merkezi ;
? Gençlik merkezine form doldurarak yada www.kocaeli.bel.trEngelliler için eğitim verecek eğitimciler mevcuttur.
? 260 kişilik konferans salonu, play station, bilgisayar odaları mevcuttur.
nüfusumuzun sadece ortalama 3000 kişisi bu merkezden faydalanmaktadır. Bunun sebebinin ise
kolaylaştıracak ulaşımın eksik kalması olduğu tespit edilmiştir.
KOMİSYONUMUZUN ÇALIŞMASI SONUCU ORTAYA ÇIKAN ÖNERİLERİzmit belediyesi kültür müdürlüğü veya belediyemiz bünyesinde kurulacak Spor Müdürlüğü bünyesinde Gençlik Merkezi faaliyetlerini de içine alan bir tanıtım kampanyasının ivedi bir şekilde başlatılması gerekmektedir. Kentimiz için ciddi bir değer olan Gençlik Merkezinin gençlik tarafından yeterli kadar bilinmediği tarafımızca tespit edilmiştir. Bu nedenle belediyemizin öncülüğünde bir tanıtım kampanyası ile Gençlik Merkezi bir cazibe noktası haline getirilmelidir. İlçemizde bulunan uzak ve bu merkeze gelebilecek imkana sahip olamayan yerlerde ki gençlerimiz için bu merkeze ulaşım kolaylığı sağlanmalıdır. Örneğin bunun sağlanması için belediyemizce koordineli bir şekilde hizmet verebilecek bir otobüs tahsis edilebilir.
?
? İzmit´in yüzme sporuna verdiği önem seyyar yüzme havuzlarında 20000 gencin yararlanması ile açıkça görülmektedir. Bu nedenle kentimize yakışan bir olimpik yüzme havuzu tesisi önceliklerimiz arasında olmalıdır.
? Semt sahalarının artması yönündeki İzmit Belediyesi çalışmalarının devam etmesi ve mahallelerde bulunan spor aletlerinin yaygınlaştırılması.
? Örnek çalışma grubu oluşturulması yönünde komisyonumuz tarafından Yeni Mahalle pilot bölge olarak kabul edilmiştir. 14-20 yaş grubu kız erkeklerden oluşan bir grup gencimiz ile
? Son zamanlarda ülkemiz gençlerinin maruz kalmış olduğu olumsuz hayat koşulları karşısında belediyemizin sosyal belediyecilik anlayışını sürekli ayakta tutmak, dinamiğini sürekli korumak adına belediye olarak biz kentimizin gençleri için ne yapabiliriz, daha sağlıklı, mutlu, donanımlı, eğitimli, dinamik bir genç nesli nasıl sağlayabiliriz amacıyla komisyonumuz olarak başlatmış olduğumuz çalışmamız da öncelikle Sağlık Komisyonu ile işbirliği içinde “Madde Bağımlılığı” konusunda bir çalışma başlatıp çalışmanın sonucu olarak da Raporumuzu meclisimize arz ettik. Ardından yine aynı amaca hizmet edebilecek “gençlerimizi sosyalleştirmek, yeni aktivite alanları oluşturmak ve bu imkânlara ulaşmalarını kolaylaştıracak” komisyonumuz olarak bir çalışma başlattık. “GELECEK GENÇLERİNDİR” sloganı ve duyarlılığı ile yapmış olduğumuz çalışmalar Kentimiz için Ülkemiz için devam edecektir ve bu amaçla yapılacak çalışmaların her zaman takipçisi olunması, uygun görülmekle kabulüne oybirliği ile karar verildi.
Dr.Nevzat DOĞAN Birol SAĞLAM Hüseyin POLATTİMUR
İzmit Belediye Başkanı Katip Katip