Projeler

TümüDevam EdenKadın ve ÇocukKentsel DüzenlemelerKültür Kenti İzmitPlanlananSosyal BelediyecilikSpor Kenti İzmitTamamlananTarımsal Kalkınma
G73A8977
G73A8983
G73A9276

Sosyal belediyecilikte fark yaratarak hizmetlerine hızla devam eden İzmit Belediyesi ‘Sağlıklı İzmit, zinde İzmitliler’ için ücretsiz olarak diyetisyen hizmeti sunuyor. İzmit Belediyesi bünyesinde görev yapan diyetisyen Gizem Aydın destek talebinde bulunan vatandaşlarla aralıksız olarak ilgileniyor. İzmit Belediyesi, pazartesi, salı ve çarşamba günleri ilk seans; perşembe ve cuma günleri ise kontrol seansları olmak üzere haftanın beş günü İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi’nde (İZGİM) vatandaşlara ücretsiz olarak bu hizmeti sunuyor.

Ücretsiz diyetisyenlik hizmetini 7’den 70’e herkese sunan İzmit Belediyesi, hastalıklarda beslenme, kilo alma, kilo verme, gebelik ve emzirme dönemi beslenmesi, çocuk beslenmesi, adölesan (ergen) beslenmesi, sporcu beslenmesi ve kilo yönetimi gibi alanlarda ihtiyaca göre destek veriyor. İzmit Belediyesi’nin Kocaeli halkına sunduğu ücretsiz diyetisyen hizmetinden her yaş grubundan bütün vatandaşlar 0262 318 02 10 telefon numarasından randevu alarak hizmet alabilir.

Dokuma Atölyesi (1)
Dokuma Atölyesi (2)
Dokuma Atölyesi (3)

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Tavşantepe – Bekirdere Sağlık Ocağı karşısında hizmet veren İpek Halı Dokuma Atölyesi’nde kadınlar üretime aralıksız devam ediyor. Büyük emekle ilmek ilmek dokunan halıları sabırla işleyen İzmitli kadınların hünerleri büyük ilgi görüyor. Ekim 2020’de kurs merkezinden atölyeye dönüştürülen binada 11 halı dokumacı kadın hem üretiyor, hem de aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Kadına yönelik projeler geliştiren, üretime katılmalarına ve istihdamlarına özel önem veren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in oluşturduğu iş sahalarından biri olan Tavşantepe İpek Halı Dokuma Atölyesi’nde unutulmaya yüz tutan dokuma sanatının da zamana tutunması sağlanıyor.

4
5
9

İzmit Belediyesi ve Good4Trust işbirliğiyle yerel ve bölgesel kalkındırmayı güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen İzmit Çarşısı, üretici ve tüketicileri Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen İyilik Şenliği’nde buluşturdu. 2 gün süren İyilik Şenliği’nde birbirinden renkli stantlarda birbirinden güzel ürünler vatandaşlarla buluştu.

 

 

AM8I2698
IMG_1005
IMG_2626

İzmit Belediyesi, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde özel gereksinimli bireylerin hayata karşı bakış açılarını olumlu yönde etkileyecek Yaşama Destek Evi (YADEV) projesini tamamladı. YADEV’i de içine alan 23 Nisan Engelsiz Oyun Parkı’nda ise özel gereksinimli bireylerin günlük yaşam ve motor becerilerini geliştirebilmelerine destek sağlayacak. Parkta özel gereksinimli bireylerin kullanacağı bocce, su, kum, bowling oyun alanları ve basketbol sahaları yer alıyor.

Anne adayları, Gebe Eğitim Sınıfı’ndan memnun (2)
Anne adayları, Gebe Eğitim Sınıfı’ndan memnun (3)
Anne adayları, Gebe Eğitim Sınıfı’ndan memnun (4)

ANNE ADAYLARINA EĞİTİM DESTEĞİ VERİYORUZ

İzmit Belediyesi, anne adaylarına kapsamlı ve planlı bir hamilelik dönemi geçirmeleri için bilgilendirmelerin ücretsiz olarak yapıldığı Gebe Eğitim Sınıfı’nı hayata geçirdi. Kadın Doğum Uzmanı ve Hipnoterapist Op. Dr. İnci Çavuşoğlu tarafından verilen eğitimlerle anne adaylarına doğum öncesi, doğum anı ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgilerin verildiği eğitimlerde anne adayları da sorularına cevap buluyor.

WhatsApp Image 2022-03-23 at 12.20.38
WhatsApp Image 2022-03-16 at 19.57.23
WhatsApp Image 2022-03-16 at 19.57.25

KADIN VARDIR; ŞEHİRLER İNŞA EDER

Senaristliğini ve yönetmenliğini İlke İşisağ’ın, senaryo danışmanlığını Gani Müjde’nin, idari yapımcılığını Koral Altın’ın ve yapımcılığını İzmit Belediyesi’nin üstlendiği Leyla Hanım filminin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle hayata geçirilecek olan Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı unvanına sahip Leyla Atakan’ın hayatını konu alan ‘Leyla Hanım’ filminin kostüm provaları gerçekleştirildi. Cumhuriyetin sembol kadınlarından biri olarak tarihte iz bırakan Leyla Atakan’ı ünlü oyuncu Özge Borak canlandırırken Beyti Engin, Serhan Arslan, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer, Aylin Aras ve Manga grubunun solisti Ferman Akgül filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Seçimlerdeki başarısıyla Türkiye’de doğrudan seçilen ilk kadın belediye başkanı olarak 1968 yılında İzmit Belediye Başkanı olarak göreve başlayan ve 11 Şubat 1971 tarihinde geçirdiği trafik kazansında üç meclis üyesi yol arkadaşı ile birlikte hayatını kaybeden Leyla Atakan’ın hayatının derinliklerine odaklanacak olan dökü – drama türündeki film, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde organize edilecek özel bir gösterim ile izleyici karşısına çıkacak.

proje görseli (3)
proje görseli (4)
proje görseli (5)

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşa dokunan, geleceğimiz olan çocukların okul öncesi alacağı eğitime önem veren İzmit Belediyesi, Tüysüzler Mahallesi’nde Çınar Çocuk Evi’nin ikincisi için çalışmalarına hızla devam ediyor. Yaklaşık 580 metrekarelik alana sahip iki katlı Tüysüzler Mahalle Konağı’nın mevcut yapısı gerçekleştirilen tadilat işlemlerinin ardından kreş olarak hizmet verecek. Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nde olduğu gibi Tüysüzler’de hizmet verecek olan ikinci Çınar Çocuk Evi’nde de amaç geleceğe güvenle bakan, yeniliğe açık ve toplumun sorunlarına çözüm üretebilecek çocuklar yetiştirmek olacak. Zemin kat yönetim ofislerine ayrılırken 1’nci katın çocuk oyun alanları ve atölyeler olarak hizmet vermesi planlanıyor. Mevcut bahçe peyzajı ise çocukların doğayla iç içe olacağı şekilde düzenlenecek.

İzmit Belediyesi Çocuk Korosu çalışmalarına devam ediyor (2)
İzmit Belediyesi Çocuk Korosu çalışmalarına devam ediyor

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve İzmit Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle müziğe ilgi duyan çocuklar için hayata geçirilen Çocuk Korosunda çalışmalar devam ediyor. 9-12 Yaş arası çocuklara yönelik koro çalışmaları bireyin dinleme yeteneğinin geliştirilmesi, çocukların dinledikleri sesler yoluyla algı yeteneklerinin geliştirilmesi, müziği çeşitli yollarla anlatabilmesi, yaratıcılık duygusunu geliştirebilmesi, toplumsal gelişmeyi sağlayabilmesi ve teknik anlamda eğitim almaları amaçlanıyor.

İzmit Belediyesi Çocuk Korosunda, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği bölümü mezunu ve Türk Müziği Yüksek Lisans öğrencisi Şef Mihriban Madzhidov 35 çocuğa eğitim veriyor. Her hafta Cumartesi günü Belsa Plaza B Blok’ta 2 saat olarak gerçekleştirilen eğitimde çocuklara, diyafram ve ses eğitimi, koro halinde icra etmeyi öğrenme eğitimleri veriliyor.

IMG_2979
IMG_2983
IMG_2995

YÜKSEK KALİTELİ, TAM YAĞLI SÜT RAFLARDA YERİNİ ALDI

İzmit Belediyesinin halka ve üreticiye dokunan projelerinden biri olan ve 2022 yılı itibariyle Çınar Halk Market’teki raflarda yerini alan Halk Süt, uygun fiyat ve yüksek besin değeriyle satışa sunuluyor. Halk Süt, ayrıca Kardeş Eller Gıda Bankası aracılığıyla ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor. Halk Süt 1 litre, 3 litre ve 5 litre olarak vatandaşa sunuluyor.

IMG_9064
IMG_9080
IMG_9086

ÜCRETSİZ PSİKOLOG HİZMETİYLE HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilen ve bu doğrultuda önemli projelere imza atan İzmit Belediyesi, özellikle pandemi döneminde mental ve duygusal olarak zor günler geçiren vatandaşlara psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor. Kadın Girişimciler Merkezi’nde (İZGİM) Betül Bulut Yazıcıoğlu, Belsa Plaza B Blok’ta ise psikolog Kerim Alp İlter, çocuk, ergen, bireysel ve aile danışmanlığı hizmetini ücretsiz olarak veriyor. İzmit’in dışında kentin tüm ilçelerinden vatandaşların yaralanabildiği psikolog hizmetinden faydalanmak isteyenler, 0262 318 02 10 numaralı telefonu arayarak randevularını alabilirler.


Notice: Undefined variable: page_for_header_id in /www/wwwroot/www.izmit.bel.tr/wp-content/themes/izmitbelediyesi/taxonomy-portfolio_category.php on line 5
NULL